fbpx
Coachingspraktijk &door,  Nieuw!!

Een hoog sensitieve ADHD-er

Aangenaam kennis te maken!
Ik ben een hoog sensitieve ADHD-er. Ofwel ik ben hoog sensitief (HSP) en heb ADHD.
En NEE, het gaat mij niet om de labels die je dan op je voorhoofd geplakt krijgt in onze samenleving.

Hoe kwam ik tot deze twee ‘labels’?

Tijdens de burn-out wilde ik meer te weten komen over mijzelf. Hoe was ik in die burn-out terecht gekomen? Dat betekende ook dat ik wilde weten wie ik nu eigenlijk ben.
Waarom ben ik wie ik ben?

In september 2018 leerde ik over HSP en kocht er diezelfde dag nog een boek over. Ik was ontroerd door de herkenning van de vele omschrijvingen. Ik begon mezelf beter te begrijpen en wist nu waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze altijd deed.

Kort daarna zag ik Linda’s zomerweek op televisie waar Jochem Meijer en Wendy van Dijk het onder andere over ADHD en ADD hadden. Toen ik daarna ook nog las over dat mensen met HSP vaak ook ADD hebben, besloot ik dat ik daar ook maar eens wat over zou lezen.

Nog meer herkenning!

Ik las over ADD en herkende weer heel erg veel. Ik besloot het erover te hebben met mijn psychologe. Ze zag niet direct het nut van een test in, maar ik gaf aan dat ik dit graag wilde omdat ik nu toch bezig was met de zoektocht naar mijzelf.

Ik kreeg een verwijsbrief en in december 2018 kreeg ik de uitslag:

Je hebt ADHD, met hoge scores!
Ofwel met vlag en wimpel haha.

Ik snapte alleen niet wat die H ertussen deed. Toen ze vertelde dat je die hyperactiviteit ook naar binnen kunt slaan, was het meteen “Ahaaaa!”.
Ik snapte het toen meteen.

En toen..

En toen kwam daar de tijd om met beiden om te leren gaan. Dat deed ik door er met mensen over te praten, ervaringen te delen, advies vragen en veel lezen!!

Ik heb al enorm veel over mezelf geleerd door onder andere deze twee ‘labels’. Ze zijn me niet tot last, hangen niet voor mijn ogen.
Ik leer er nu mee omgaan, en leer hoeveel mooie kanten aan beide zitten!!

Ik heb gewoon superpowers! Zo zie ik dat!
En tuurlijk, soms is het ook best een uitdaging, maar dat ik weet hoe mijn brein werkt is al een heel mooi begin!

Overeenkomsten HSP en AD(H)D

Ik heb me verdiept in de overeenkomsten tussen HSP en AD(H)D en jeetje, ik kan eigenlijk wel zeggen dat zo’n 50% overeenkomt met elkaar.

Het is dan ook niet gek dat ze zeggen dat mensen met HSP, AD(H)D en ook ASS naar elkaar toe kunnen trekken. Je merkt op de een of andere manier dat anderen zich in jou herkennen, of dat ze zich ‘thuisvoelen’ bij jou als persoon.

In een volgende blog zal ik de overeenkomsten van HSP en AD(H)D met jullie delen!

In de praktijk

Ik merkte al dat mijn cliënten bepaalde overeenkomsten hadden. Of ze dat nu zelf doorhebben of niet, ze zijn stuk voor stuk (vermoedelijk) HSP of hebben (vermoedelijk) AD(H)D.

Toen dat voor mij steeds duidelijker was, besloot ik om dit ook mijn doelgroep te maken. Zo weten mijn cliënten ook zeker dat ze bij een coach terecht komen die ze begrijpt, die begrijpt hoe ze in elkaar steken en begrijpt waarom net zij een burn-out hebben gehad of er gevoelig voor zijn.

Live-middag

Zaterdag 7 september aanstaande geef ik een live-middag voor vrouwen die een burn-out hebben gehad, of aan het einde van het herstel zitten.
Dit is de eerste live-middag, maar er zullen er nog meer volgen.
Deze live-middag is te bij te wonen voor slechts €47,- omdat het de eerste is.

Kijk snel op deze pagina voor meer informatie over de live-middag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de shop