fbpx
Wat komen gaat is zoveel mooier dan wat is geweest!
Nieuw!!

Mijn 5 stappen

Hoe kwam ik nu precies op die 5 stappen uit om een burn-out te boven te kunnen komen?

Ik heb zelf bijna een heel jaar in een burn-out gezeten. Ik kreeg veel hulp aangeboden, maar uiteindelijk moest ik toch zelf de goede weg vinden. Dat ging met ups & downs kan ik je vertellen.

Toch wist ik mezelf uit die burn-out te trekken. Zeker met hulp van mensen om mij heen en ook hulp die geboden werd door instanties.

Erkenning

Door mijn reis door die burn-out kwam ik op een aantal belangrijke punten uit. De eerste was voor mij om te erkennen dat ik thuis zat, erkennen dat ik niet zwak was, maar dat dit eens moest gebeuren om te begrijpen waar ik nu al jaren mee bezig was. Die erkenning maakte me sterker en resoluter om te kunnen zeggen dat dit nu zo was, en dat het me niet nog eens zou overkomen!

Slapen..

Ik kon de hele dag wel slapen. Helaas ging dit niet met twee jonge kinderen, maar als ze thuis waren dan sliep ik tegelijk met hen. Ik werd in de ochtend doodmoe wakker en had geen idee hoe ik de nieuwe dag weer door moest komen. Om een uur of 4 of in de avond kreeg ik dan wat energie om iets te doen en als ik niet oppaste dan maakte ik er weer iets teveel gebruik van.

Ontspannen, hoe moet dat?

Omdat ik geen idee had hoe ik nu precies moest ontspannen, werd ik doorverwezen naar een ontspanningstherapeute. Na een aantal afspraken lukte het me wel beter om te ontspannen. Ik wist niet dat het zo moeilijk kon zijn om tot rust te komen als toen. Nu weet ik pas hoe belangrijk die ontspanning is. Anders breekt het echt een keer op. Hoe ik uiteindelijk tot ontspanning kwam? Door o.a. meditatie, wandelen, fietsen, kleine genietmomentjes vinden, een interessant boek lezen.

Voeding & hormonen, wat hebben die er nu mee te maken?

Voor ik in de burn-out kwam, had ik mijn leefstijl al verandert en gelukkig kon ik dat volhouden. Ik leerde tijdens de burn-out over voeding en hormonen en wat voor stress ons dat intern allemaal oplevert. Ik was er zo geïnteresseerd in geraakt dat ik zelfs besloot om me in te schrijven voor de opleiding Hormoonfactor Trainer van Ralph Moorman om er nog veel meer over te leren, en beter te begrijpen hoe het dan in mijn lijf werkt. Deze opleiding startte eind september 2018. Dit was al richting het eind van de burn-out, maar ik vond het wel enorm spannend om te doen! In januari heb ik de opleiding behaald, waar ik enorm trots op ben.

Tot slot moest ik nog aan mezelf werken

Ik was er nog niet toen ik alle vorige stappen had doorlopen. Ik had nog een grote stap te maken:
— Aan mezelf werken!
— Mezelf niet steeds wegcijferen!
— Begrijpen waarom ik bepaalde dingen doe of waarom ik ben zoals ik ben!

Vragen als: hoe ziet jouw droomleven eruit? hielpen mij hier enorm bij. Ik besefte veel beter wat mij nu precies te doen stond. Daarom besloot ik ook te stoppen als docent Engels en te vertrouwen op mijn sterke gevoel dat ik voor mezelf moest beginnen (een lang gekoesterde droom!). Het leek of ik nu ineens de ballen had om dit allemaal te gaan DOEN!

Wat komen gaat is zoveel mooier dan wat is geweest!

Ben ik nu klaar?

Nee, ik ben niet klaar. Ja, wel met die burn-out! Maar niet met aan mezelf werken. Ik zie dit nu als iets wat ik MAG blijven doen. Ik mag blijven werken aan mezelf. Ik mag dit voor mijzelf, voor mijn man, voor mijn kinderen en voor mijn cliënten.
Ik hou nu van mezelf zoals ik ben. Tuurlijk is er een moment of een dag dat ik dit even minder zo voel. Maar als ik nu in de spiegel kijk, word ik toch echt wel vrolijk van de persoon die terugkijkt.

Ben je op zoek naar de juiste hulp?

Ben je op zoek naar iemand die begrijpt waar je doorheen gaat? Die weet wat de valkuilen kunnen zijn?
Ik kan jou helpen om door deze 5 stappen te komen. Om te zorgen dat je je weer beter gaat voelen en weer dingen aan kunt pakken en uiteindelijk kunt zeggen dat je die burn-out sterker uit bent gekomen.

Je mag me altijd bellen, mailen of appen en dan kijken we samen wat er mogelijk is.
Naast de 1-op-1 coaching is het ook mogelijk om telefonische afspraken of via Skype te doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de shop