fbpx
Quote burn-out
Coachingspraktijk &door

Mijn burn-out

Quote burn-out

Als ik deze quote in november 2017 had gezien, dan had ik misschien niet eens begrepen wat er nu eigenlijk staat. ‘Helaas’ was er een burn-out nodig, om veel dingen te beseffen en te begrijpen. Ik zet helaas tussen aanhalingstekens omdat ik de burn-out nu niet meer zie als iets vervelends dat mij moest overkomen, maar als een geschenk.

Een korte inleiding

Burn-out is een term waar we tegenwoordig niet meer onderuit kunnen. Velen maken het mee, en velen kennen iemand in de nabije omgeving die ermee te maken hebben. Hoe dan ook, de term is ondertussen algemeen bekend.

Nog steeds wordt een burn-out door de meerderheid gezien als zwakte. Hopelijk verandert dit heel erg snel naar een teken van sterkte tonen. Als je namelijk bedenkt dat het overgrote deel van mensen met een burn-out juist tegen de lamp lopen omdat ze zoveel hart voor bepaalde dingen hebben!? Alleen moeten we hart voor onszelf hebben en ons lichaam horen, voordat het naar ons schreeuwt. Helaas is dit iets wat bij velen van ons niet vanzelfsprekend is.

Nu komt het punt waarin ik mijn burn-out verhaal aan jullie blootleg.
Moeilijk!? Ja
Confronterend!? Ja
Helpend voor anderen!? Ja

Here goes..

Hoe ik van struikelen naar salto ging

In november 2017 ging ik voor de zoveelste keer naar de fysio om alles maar weer eens los te laten maken en kraken, zodat ik weer een half jaar zo hoofdpijn-vrij mogelijk het leven door kon gaan. Ik kreeg alleen iemand anders, omdat de fysiotherapeute waar ik normaal bij kwam niet beschikbaar was. Deze man ging dieper in op het ‘waarom’ ik daar weer was. Mijn verhaal was duidelijk en een verwijzing naar huisarts en van daaruit naar de POA (praktijk ondersteunend arts) waren het gevolg.

Zo ga je naar de fysio, voor je halfjaarlijkse kraaksessies, en zo zit je thuis met de term burn-out op schoot. En nu?

Ik kom hier sterker uit!!

Eén ding zei ik al vanaf dag 1, en dat was dat ik er alles aan zou doen om hier sterker uit te komen. Wat ik dan zoal gedaan heb?

Foto Wendy
 • Heel veel over het onderwerp gelezen en gekeken op internet en in video’s op youtube bijvoorbeeld.
 • Ontspanningstherapie
 • Mindfulness
 • Stressmanagement cursus
 • Geleide aandacht / meditatie / yoga / wandelen
 • Sessies bij een psychologe
 • Reiki behandeling
 • Regressie therapie
 • Training Mindset

Dit alles tezamen heeft mij zeker dingen gebracht, maar het belangrijkste voor mij was, het vinden van mijn doel in het leven. Ging ik nog met plezier naar mijn werk? Was een belangrijke vraag. Nee, was het antwoord. Maar wat dan? Ik ging mijn werk ontleden in wat ik wel en niet fijn vond. Al snel kwam eruit dat ik het liefste met mensen werk. Toen ik voor de klas stond en ik zag dat een leerling zijn/haar dag niet had, wilde ik weten waarom dan niet? Ik wilde altijd iedereen overal mee helpen. Dat ging niet bij 28 leerlingen maal 5 klassen..

Ja, ik heb gewerkt aan mijn mindset, ik heb beter leren ontspannen, ik ben te weten gekomen over HSP (hoogsensitiviteit) en kreeg afgelopen december nog de diagnose ADHD.
Ik maakte van mijn burn-out een zoektocht.
Wie ben ik en waarom ben ik zoals ik ben?

Is mijn zoektocht afgrond?

Ik ben nog niet klaar met mijn zoektocht, maar ik ben al een heel eind.
In totaal heeft mijn burn-out bijna een heel jaar geduurd. Dit is langer dan het gemiddelde wat ervoor staat, maar iedereen doet het op zijn/haar eigen tempo! Dit is niet iets wat je wilt pushen. Dit is niet iets waar je morgen even klaar mee wilt zijn. Dit is een proces en dat kan even duren. Probeer dit te accepteren. Dit is namelijk stap 1 in het te boven komen van je burn-out.

Komt er een einde aan het proces van een burn-out? Sowieso.
En kom ik er dan sterker uit? Zeker weten als jij dit als doel hebt! Zeg het desnoods iedere dag tegen jezelf:

“Ik kom hier beter en sterker uit!”

Van mijn verhaal kan ik ondertussen met gemak een boek schrijven denk ik. Ik heb geprobeerd het hier zo beknopt, maar compleet mogelijk te beschrijven. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met me op. Ik help je graag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  0
  Jouw winkelmandje
  Je winkelmandje is leegTerug naar de shop